Online Lichter Leven programma

Ben jij er klaar voor om echte (eet)vrijheid te ervaren?

 

Het Lichter Leven programma is voor jou als je klaar bent met het constant bezig zijn met wat je wel en niet eten, het keer op keer volgen van een dieet of voedingsplan, je wilt genieten van eten zonder schuldgevoel, je weer comfortabel wilt voelen in je eigen lichaam en je zelfvertrouwen rondom eten wilt ervaren.

Het is een zelfstandig te doorlopen programma in een online academie. Je gaat (minimaal) 10 weken lang aan de slag met een leerprogramma in de Lichter Leven academie en krijgt online support van mij en de community. 

 

Wat bereik je met dit Lichter Leven programma?

N

Je leert waarom diëten niet werken en dat dit niet jouw fout is! 

N

Je leert hoe je kunt stoppen met het tellen van calorieën, grammen, macro’s of punten en gewoon kunt gaan eten

N

Je leert hoe jij je lichaam weer kunt voeden in plaats van vullen 

N

Je leert hoe jouw lichaam werkt en leert luisteren naar de signalen van je lichaam op gebied van honger & verzadiging maar ook op gebied van stress & ontspanning

N

Je leert op welke manier jouw omgeving en opvoeding invloed heeft op jouw eetgedrag en hoe je hiermee om kunt gaan

N

Je leert welke belemmerende gedachtes en overtuigingen je hebt en hoe je deze kunt doorbreken zodat ze niet meer je (eet)gedrag beïnvloeden

N

Je leert hoe je lichaam weer waarderen, accepteren en respecteren

N

Je leert hoe je emotie-eten kunt herkennen en hoe je nieuwe strategieën toepast die bij jou passen

{

 “Ik heb heel veel kennis op gedaan over hoe mijn lichaam werkt en wat het nodig heeft. Toch confronterend hoe zeer ik de signalen al jaren negeer / genegeerd hebt. Ik luister nu veel meer naar wanneer ik honger heb en wanneer niet. Ik heb nu zoveel meer rust!” 

– Sharon

Wat houdt het online programma in?

 

Je gaat (minimaal) 10 weken lang aan de slag met een leerprogramma in de Lichter Leven academie en krijgt online support van mij en de community. 

N

1-op-1 (online) Kick-off sessie waarin we samen gaan onderzoeken wat je uit dit programma wilt halen. Waar loop je precies tegenaan? Waarom doe jij wat je doet? Waar wil je naartoe? Waarom is dat belangrijk voor je? 

N

5 modules met lessen waarin je inzicht krijgt in waar je verstoorde relatie met eten en jezelf vandaan komt en hoe je die oorzaak kunt aanpakken

N

Uitgebreide werkboeken, e-boeken en video’s met informatie, opdrachten en praktische tools.

N

Lessen van gastexperts waarin we dieper induiken in verschillende thema’s.

N

Levenslang toegang tot de besloten Lichter Leven facebookgroep waarin je vragen kunt stellen aan mij en ervaringen kunt delen met anderen.

N

Daarnaast mag je mij mailen met je vragen. Elke twee weken hebben we mailcontact. Ik zorg dat je hier van maandag t/m vrijdag binnen 48 uur reactie op ontvangt.

N

Een heel jaar toegang tot de inhoud van de Lichter Leven academie zodat je het programma op je eigen tempo kunt doorlopen

w

Wat?


Online programma bestaande uit video’s, uitgebreide (werk) boeken, gastlessen en een online community waarin je in contact kunt komen met mij en anderen ‘lichter levers’

Hoelang?


Elke twee weken komt er een module vrij waarmee je aan de slag gaat. Je kunt het programma in 10 weken doorlopen, maar vaak is er meer tijd nodig om het eigen te maken. Daarom heb je een heel jaar toegang tot de academie.

Waar?


Het programma is op eigen tempo online te volgen in een besloten omgeving. Je kunt dus lekker vanuit thuis aan de slag!

Investering?


Tijdelijk € 139,-
(i.pv. € 197,-)

“Wauw, wat ziet de academie er mooi uit! Tot in de puntjes verzorgd, overzichtelijk, duidelijk en waardevolle info! Ik heb alleen nog module 1 doorlopen, maar nu al zoveel inzichten gekregen!

– Anoniem

Dit programma is geschikt voor jou als…

$

Je klaar bent met het volgen van weer een nieuw dieet en er klaar voor bent om de focus te leggen op het  creëren van een fijne relatie met eten, jezelf en je lichaam.

$

Je het gevoel hebt dat je geen grip hebt over je eetgedrag

$

Je eten gebruikt als coping mechanisme (een manier om met vervelende gedachtes, gevoelens en gebeurtenissen om te gaan)

$

Je niet meer vast wilt blijven zitten in de cirkel van lijnen en overeten

$

Je niet meer kan genieten van lekker eten zonder dat je een schuldgevoel ervaart

$

Je je ongelukkig en oncomfortabel voelt in je eigen lichaam

… Je graag zelfstandig en op eigen tempo aan jezelf wilt werken: mentaal, emotioneel en fysiek

“Lieke, ik zie nu pas in hoe streng ik voor mezelf was met een hele lijst aan gekke eetregels/ regels omtrent beweging. Lang overtuigd geweest dat ze goed voor me waren en dat ik helemaal niet zo extreem streng was voor mezelf. Maar wat ben ik blij dat ik nu tot het besef ben gekomen dat ik veel te streng ben voor mezelf. Heel blij met dit positief besef momentje! ”
I. H.

 Dit zijn de modules 

 

In 5 stappen leer je inzicht te krijgen in welke factoren allemaal invloed hebben op jouw eetgedrag en hoe je hier – op een andere manier dan vechten – mee om kan gaan.

Elke twee weken komt er een module vrij waarmee je aan de slag gaat. De modules staan in een volgorde waarvan ik uit ervaring weet dat dit voor velen een logisch pad is om te bewandelen. Echter, jij kunt zelf bepalen hoe lang een module jouw aandacht nodig heeft. Jij hebt de leiding over je eigen reis! Er is geen goed of fout. Ik geloof niet in ‘zo moet het’ en ‘dit is de weg’.

Het traject zal er daarom voor iedereen anders uitzien en ook een andere tijdsduur hebben. Je kunt het programma in 10 weken doorlopen, maar vaak is er meer tijd nodig om het eigen te maken. Daarom heb je een heel jaar toegang tot de academie.

;

Stap 1: Inzicht

Je leert waarom diëten niet werkt en krijgt inzicht in wat jouw ideale eetpatroon is, welke belemmerende eetregels je in de loop der tijd hebt verzameld en je gaat aan de slag met inzicht krijgen in je overeetmomenten. Deze module gaat meteen zorgen voor een hele grote mindshift!

Stap 2: Fysiek

Je lichaam is echt geniaal! Maar als je niet weet hoe die interne regelsystemen werken, kunnen ze zich tegen je keren. Je leert in deze module om weer in contact te komen met je lichaam, zodat jij je lichaam goed kan voeden en het creëren van een fijne relatie met eten en jezelf nog makkelijker wordt!

Stap 3: Omgeving

Je omgeving speelt een hele grote rol in je eetgedrag en daar bewust van zijn gaat je enorm veel opleveren. Hoe ga je om met verleidingen in je omgeving? We staan stil bij de invloed van je opvoeding op je eetgedrag en de culturele invloeden op je lichaamsbeeld en eetgedrag. 

Stap 4: Mentaal

Wat je doet en hoe jij je voelt heeft alles te maken met hoe je denkt. Als je inzicht hebt in belemmerende gedachtes en overtuigingen, dan is het mogelijk om jezelf te bevrijden uit die zelfgecreëerde gevangenis van zelfhaat, zelfkritiek en eenzaamheid. Je hoeft niet altijd te luisteren naar je gedachtes.

Stap 5: Emotioneel

(Eet)vrijheid begint met het vertellen van de waarheid tegen jezelf. De waarheid over wat jij werkelijk voelt, waar jij werkelijk behoefte aan hebt en waar jij werkelijk naar verlangt. Pas als je emoties herkent, erkent en er gehoor aan geeft, ontstaat er ruimte om jouw gevecht met eten en jezelf los te laten.

Bonussen

Het programma wordt continu aangevuld met bonussen. Dit zijn bonussen van mij en van gastexperts, zoals:

 • E-book ‘Leer je lichaam weer waarderen’
 • E-book ‘Alles wat je moet weten over voeding’
 • E-book ‘Eerste hulp bij boodschappen doen’
 • Video’s voor stress release
;

Bonuslessen van gastexperts

 

Bonusles 01. 

Stress release voor het verminderen van fysieke, mentale en emotionele klachten.

Voor het creëren van een fijne relatie met eten en jezelf is het essentieel om een goede balans te hebben tussen ‘belasting’ en ‘belastbaarheid’. Rico en Angelina zijn gespecialiseerd in de connectie tussen Body & Mind en in de behandeling en preventie van stress en burn-out gerelateerde klachten. Zij geven je inzichten, tips en oefeningen op het gebied van stress en ontspanning. Lees meer over BM Life Coaching 

Angelina & Rico

BodyMind Life Coaching

Bonusles 02. 

Hoog sensitiviteit (HSP) en eetgedrag

Wanneer je hooggevoelig bent, ben je meer dan gemiddeld gevoelig voor indrukken en prikkels en merk je meer signalen en details op. Ook ben je gevoelig voor de stemmingen van anderen, de sfeer, geluid, informatie van buitenaf en herinneringen. Dit kan overweldigend zijn en invloed hebben op je (eet)gedrag en zelfbeeld. Herkenbaar? Dan gaat de les van Judith heel waardevol voor je zijn! Lees meer over Judith

Judith Roelvink

Bewust met Judith

Bonusles 03. 

Overgang en eetgedrag

Wanneer je in de overgang komt, verandert er heel veel in je lichaam op het gebied van hormonen. Dit kan een enorme impact hebben op je humeur, lichaamsbeeld, eetgedrag en je identiteitsgevoel. Een levensfase dat voor veel vrouwen heel overweldigend kan zijn. Isabel geeft uitleg over wat er allemaal gebeurd in en met je lichaam en geeft je waardevolle tips hoe je hier op een liefdevolle manier mee om gaat. Lees meer over Isabel

Isabel Smeets

Enjoy Leefstijlcoaching

Bonusles 04. 

De invloed van jouw (familie)systeem

(Eet)gedrag ontstaat niet zomaar. Het gezin waarin je bent opgegroeid en de gebeurtenissen die je in je leven hebt meegemaakt, hebben allemaal invloed op wie jij nu bent, wat je doet en hoe jij je voelt. Wat gebeurd is, is gebeurd. Toch is het belangrijk om hierbij stil te staan, want het is een cruciaal stukje van de puzzel dat je kan helpen om je relatie met eten en vooral met jezelf te veranderen. Vianne is een geweldige coach die jou hierin inzicht kan geven. Lees meer over Vianne 

Vianne Feder

Praktijk Levenslijnen

 Starten met het programma? 

Alle vermelde prijzen zijn vrijgesteld van BTW.

“Het gaat niet om het verliezen van gewicht, maar om het winnen van een waardevol en lichter leven”

Hoi, ik ben Lieke..

 

Ik ben al ruim 31 jaar mezelf, maar ben tegelijkertijd nog steeds bezig met mezelf ontdekken. Mensen die mij niet goed kennen omschrijven mij als rustig, kalm, gereserveerd en verlegen. Mensen die mij heel goed kennen omschrijven mij als onrustig, open en gepassioneerd. Beide beschrijvingen kloppen.

Ik ben een trotste introvert; luister naar veel mensen, praat met weinigen; hou van filosoferen en vind mensen fascinerend. Waarom doen we wat we doen, zijn we zoals we zijn, voelen we wat we voelen?

Als voedingscoach & toegepaste psycholoog – gespecialiseerd in de psychologie van eetgedrag – begeleid ik nu al een aantal jaar mensen die klaar zijn met het gevecht tegen de kilo’s, maar bovenal klaar zijn met de mentale strijd; het gevecht tegen zichzelf. Ik hoop ook jou te inspireren en motiveren om weer opnieuw voor jezelf te kiezen, te kiezen voor jouw eigen geluk en te staan voor wie jij bent!

“Dit programma heeft ervoor gezorgd dat ik veel meer begrijp WAAROM ik steeds naar eten greep. Ik heb geleerd om meer te luisteren naar mijn lichaam. Ik vond de opdrachten heel leerzaam maar ook soms behoorlijk confronterend. Het was echt fijn om op zo’n positieve manier met aan mezelf en aan mijn leefstijl te werken.

- Dianne

Veelgestelde vragen

Voor wie is het programma geschikt

De methode is geschikt voor iedereen die…

 • constant in gevecht is met eten en dit niet meer willen.
 • wel weten HOE ze moeten eten, maar telkens de controle verliezen over het eten.
 • vaak in alles-of-niets denken, zich schuldig voelen, telkens opnieuw beginnen, last hebben van snaai of eetbuien en zich daarom ook niet goed voelen over zichzelf en hun lichaam.
 • er klaar voor is om afvallen als levensmissie los te laten en te gaan focussen op het krijgen van een fijne relatie met eten.

Daarnaast is de methode geschikt voor iedereen die open staat voor persoonlijke ontwikkeling en het fijn vinden om te groeien als persoon. 

Heb je een eetstoornis of het vermoeden dat je een eetstoornis hebt, neem dan eerst contact op met mij om te overleggen of het programma geschikt voor je is.

Het traject is niet geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een snelle oplossing en niet bereid zijn om zelfreflectie toe te passen. Je zult alleen resultaten behalen als je serieus met dit traject en vooral met jezelf aan de slag wilt gaan.

Val ik af met dit programma?

Ik begrijp heel goed dat je wellicht een sterk verlangen hebt om af te vallen. De stem van de dieetcultuur is zo ontzettend sterk aanwezig en het slankheidsideaal is zo diepgeworteld in onze samenleving, dat het bijna normaal is om dit verlangen te hebben.

Er is ook helemaal niks mis met dat verlangen, maar de Lichter Leven methode heeft niet als doel gewicht te verliezen. Mijn ervaring is namelijk dat het verlangen om af te vallen juist de reden is waarom jij je constant weer verliest in het eten. 

De Lichter Leven methode is gericht op het  creëren van een fijne relatie met eten en jezelf.  De LL methode gaat over het veranderen van je overtuigingen, gedachten en gedrag m.b.t. eten. En je gewicht is geen overtuiging, gedachte of gedrag. Het gaat om je goed voelen, jezelf voeden in plaats van vullen, goed voor jezelf zorgen, meer zelfvertrouwen hebben, enz. 

Het is natuurlijk niet makkelijk om dat verlangen los te laten, maar als de intentie er wel is, ben je al heel ver. Wat betreft de vraag of je gaat afvallen met deze methode? Sommigen zullen aankomen en andere zullen afvallen of gelijk blijven. Wat er bij jou gaat gebeuren kan ik helaas niet voorspellen, maar uiteindelijk zal je gewicht stabiliseren op een gewicht waar jouw lichaam zich prettig bij voelt (setpoint gewicht). Het belangrijkste wat je gaat ervaren, is dat jouw geluk en zelfvertrouwen niet afhankelijk zijn van jouw gewicht!

Hoe gaat het precies in zijn werk?
 • Na aanmelding ontvang je via mail de inloggegevens van de academie en kan je direct aan de slag.
 • Ook ontvang je een mail voor het inplannen van een kick-off sessie online of bij mij in de praktijk
 • Elke twee weken komt er een nieuw module beschikbaar. Je krijgt van mij een mail met een herinnering. 
 • Je kunt jouw vragen stellen in de besloten facebook community, waartoe je toegang krijgt na aanmelding. 
Hoe lang duurt het programma?

De minimale doorlooptijd van dit programma is 10 weken. Elke twee weken komt een nieuwe module beschikbaar. De ervaring leert dat in die 10 weken een goede basis is gelegd om tot een lichter leven en een fijne relatie met eten en jezelf te komen. Echter, iedereen zal dit programma op zijn/haar eigen tempo willen volgen. Daarom krijg je één jaar lang toegang tot de online academie. 

Wat als ik tijdens het programma erachter kom dat ik toch coaching nodig heb?

Helemaal geen probleem! Naast dat je gebruik kan maken van de besloten facebookgroep om je vragen te stellen aan mij, heb je ook altijd de mogelijkheid om losse coachsessies van 45 minuten aan te vragen (€ 45,-).

Ook kun je altijd nog besluiten om een coachtraject te starten, bestaande uit 1 intakegesprek van 90 minuten + 6 coachsessies van 45 minuten (€ 340,-).

Dus mocht je tijdens het zelfstandig doorlopen van de academie tegen dingen aanlopen, dan zijn er altijd nog mogelijkheden om extra hulp te vragen!

Ik ben totaal niet technisch, wat nu?

Geen paniek, je hoeft niet technisch onderlegd te zijn om deel te kunnen nemen aan dit programma. De Lichter Leven academie is namelijk heel gebruiksvriendelijk ingericht zodat altijd voor iedereen duidelijk is waar je op moet klikken om verder te gaan. Mocht je toch problemen ervaren, dan kun je me daar altijd een berichtje over sturen en dan help ik je graag.

Heb ik facebook nodig om dit programma te kunnen volgen?

Je hebt niet per se facebook nodig om zelfstandig het programma te doorlopen. Alle informatie staat namelijk in de online academie. Echter, de extra support van mij en van andere deelnemers kun je enkel in de besloten facebookgroep krijgen. Het is dus wel aan te raden om een facebookaccount aan te maken, zodat je hier gebruik van kan maken.

Twijfel je nog of wil je weten of mijn programma iets voor je is? Maak dan nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.