Een-op-een coachtraject

Ben jij er klaar voor om echte (eet)vrijheid te ervaren?


Het Lichter Leven coachtraject is voor jou als je klaar bent met het constant bezig zijn met wat je wel en niet eten, het keer op keer volgen van een dieet of voedingsplan, je wilt genieten van eten 
zonder schuldgevoel, je weer comfortabel wilt voelen in je eigen lichaam en je zelfvertrouwen rondom eten wilt ervaren.

Tijdens het een-op-een coachtraject gaan we aan de slag om jouw relatie met eten en vooral met jezelf te verbeteren door de oorzaak van jouw verstoord eetgedrag aan te pakken. 

Ik zie je, ik hoor je en ik voel je…

Niemand ziet je pijn. Niemand ziet welke strijd je dagelijks in je hoofd hebt. Niemand begrijpt waarom eten zo moeilijk kan zijn. Dat obsessie met eten, het gevecht tegen de eetbuien, de angst om dik te zijn of het verlangen om af te vallen zo groot kan zijn dat het je leven beheerst. Het is een strijd die jij in je eentje voert, terwijl aan de buitenkant niets te zien is. Maar jij gaat er mee naar bed en je staat er weer mee op. Misschien heb je het gevoel ‘dat het niet erg genoeg is’ want je voldoet immers niet (meer) aan de/alle criteria van een eetstoornis. 

Dus waar maak je je druk om? Bij een diëtiste of afslankcoach ben je ook niet op je plek. Want jouw probleem gaat niet over eten en het gaat ook niet over afvallen. En hoewel jij natuurlijk graag een oplossing voor jouw probleem wilt, is er iets anders waar jij misschien nog wel het meeste naar verlangt. Begrip! Iemand die begrijpt wat je voelt. Iemand die jou niet veroordeelt voor wat je denkt en doet. Iemand die jouw pijn kent en deze samen met jou wil dragen. Zodat jij weer even de ruimte hebt om te ademen. Ik zie je, ik hoor je en ik voel je!

Dit traject is geschikt voor jou als…

N

Je klaar bent met het volgen van weer een nieuw dieet

N

Je niet meer vast wilt blijven zitten in de cirkel van lijnen en overeten.

N

Je het gevoel hebt dat je geen grip hebt over je eetgedrag

N

Je niet meer kan genieten van lekker eten zonder dat je een schuldgevoel ervaart

N

Je eten gebruikt als coping mechanisme (een manier om met vervelende gedachtes, gevoelens en gebeurtenissen om te gaan)

N

Je je ongelukkig en oncomfortabel voelt in je eigen lichaam

N

Je er klaar voor bent om de focus te leggen op het  creëren van een fijne relatie met eten, jezelf en je lichaam.

 Je aan jezelf wilt werken: mentaal, emotioneel en fysiek! 

Wat houdt het coachtraject in?

Tijdens het een-op-een coachtraject gaan we samen aan de slag gaan met de Lichter Leven methode. 

N

We starten met een uitgebreid intakegesprek van 60-90 minuten bij mij in de praktijk of online. Voorafgaand aan het gesprek ontvang je een vragenlijst.

N

Vervolgens heb je  6 coachsessies van 45 minuten. In deze sessies gaan we aan de slag met de oorzaak van jouw verstoorde relatie met eten en jezelf. 

N

Tijdens het traject kun je via Whatsapp of mail tussendoor je vragen te stellen. Ik wil voorkomen dat je tussen onze coachsessie vast komt te zitten. Je mag mij dus inschakelen als je hulp nodig hebt of even iets kwijt wilt.

N

Je krijgt daarnaast een heel jaar toegang tot de inhoud van de Lichter Leven academie t.w.v. € 197 ,-
(5 modules met meer dan 20 lessen, 4 bonuslessen, 23 werkboeken en video’s)

N

Ook krijg je levenslang toegang tot de besloten Lichter Leven facebookgroep waarin je vragen kunt stellen aan mij en ervaringen kunt delen met anderen.

w

Wat?


1-op-1 coaching
Intake 60-90 minuten
6 coachsessies van 45 minuten 

Hoelang?


Gemiddeld duurt een coachtraject 3 á 4 maanden (met elke 2 weken een coachingsgesprek).

Waar?


Online of in mijn praktijk in Herkenbosch (Midden-Limburg)

Investering?


Tijdelijk € 430,-
(i.pv. € 497,-)

Vergoeding vanuit de aanvullende zorgverzekering mogelijk

“Wow, wat voelt dat goed. Net alsof de zon weer schijnt vanbinnen. Yes, ik mag er zijn. Eindelijk!”

– Vera

Wat bereik je met dit Lichter Leven coachtraject

$

Je bent niet constant bezig bent met eten, waardoor je meer tijd hebt om te genieten van alles wat voor jou belangrijk is. Je hebt rust en voelt je tegelijkertijd energiek.

$

Innerlijke rust en zelfvertrouwen. Je maakt (eet)keuzes op basis van liefde voor jezelf en niet vanuit angst en een verlangen om af te vallen.

$

Je luistert naar wat JIJ nodig hebt en vertrouwt op de signalen van je lichaam. Soms is dat een hele reep chocolade (ja echt!) en soms is dat een appel. It’s all good!

$

Je kan genieten van eten zonder  schuldgevoelens, schaamte en zonder de angst om de controle te verliezen en door te slaan.

$

Je accepteert jezelf zoals je bent met al je mooie imperfecties. Je aanvaardt wie je bent en wat je nodig hebt.

$

Je voelt vrijheid. Vrijheid in de eetkeuzes die je maakt. Vrijheid om te zijn wie je bent en vrijheid om te doen wat voor jou goed voelt!

… Met als eindresultaat een Lichter Leven.

Een luisterend oor, het kwijt kunnen van mijn verhaal en een stukje wegnemen van de last van m’n schouders. Accepteren dat er moeilijkheden zijn en weer leren mezelf te waarderen. Dankzij jouw hulp heb ik mijn rust, motivatie en voeding weer kunnen oppakken. Fijn om vooruitgang te boeken na een moeilijke periode. Mindset is everything. Enorm bedankt voor de fijne coaching.
Suzanne

Alle vermelde prijzen zijn vrijgesteld van BTW.

Vergoeding door zorgverzekeraar!

Vanuit de aanvullende zorgverzekering wordt in veel gevallen een deel van de kosten vergoed. De hoogte van de vergoeding verschilt per zorgverzekeraar. Wil je weten of jouw zorgverzekeraar het traject vergoedt, klik dan HIER. 

“The curious paradox is that when I accept myself just as I am, then I can change”

– Carl Rogers

Hoi, ik ben Lieke..

 

Ik ben al ruim 31 jaar mezelf, maar ben tegelijkertijd nog steeds bezig met mezelf ontdekken. Mensen die mij niet goed kennen omschrijven mij als rustig, kalm, gereserveerd en verlegen. Mensen die mij heel goed kennen omschrijven mij als onrustig, open en gepassioneerd. Beide beschrijvingen kloppen.

Ik ben een trotste introvert; luister naar veel mensen, praat met weinigen; hou van filosoferen en vind mensen fascinerend. Waarom doen we wat we doen, zijn we zoals we zijn, voelen we wat we voelen?

Als voedingscoach & toegepaste psycholoog – gespecialiseerd in de psychologie van eetgedrag – begeleid ik nu al een aantal jaar mensen die klaar zijn met het gevecht tegen de kilo’s, maar bovenal klaar zijn met de mentale strijd; het gevecht tegen zichzelf. Ik hoop ook jou te inspireren en motiveren om weer opnieuw voor jezelf te kiezen, te kiezen voor jouw eigen geluk en te staan voor wie jij bent!

“Wat een geweldige ervaring heb ik gehad met Lieke Coaching. In totale openheid en positieve energie het traject doorlopen. Tijdens het traject ben ik mij vooral bewust geworden van de vele eetregels die ik had. Ook de opdrachten hebben mij geholpen om meer inzicht te krijgen in mijn eetgedrag. Het traject heeft ervoor gezorgd dat ik veel meer rust hebt gekregen in mijn relatie met eten. Ik heb de controle veel meer los kunnen laten en kan weer vertrouwen op mijn eigen gevoel! Door dit traject heb ik goede inzichten verkregen en geleerd om dit toe te passen in het dagelijks leven. Zo dankbaar voor deze ervaring!”

- Cynthia

Veelgestelde vragen

Voor wie is het coachtraject geschikt?

De methode is geschikt voor iedereen die…

  • constant in gevecht is met eten en dit niet meer willen.
  • wel weten HOE ze moeten eten, maar telkens de controle verliezen over het eten.
  • vaak in alles-of-niets denken, zich schuldig voelen, telkens opnieuw beginnen, last hebben van snaai of eetbuien en zich daarom ook niet goed voelen over zichzelf en hun lichaam.
  • er klaar voor is om afvallen als levensmissie los te laten en te gaan focussen op het krijgen van een fijne relatie met eten.

Daarnaast is de methode geschikt voor iedereen die open staat voor persoonlijke ontwikkeling en het fijn vinden om te groeien als persoon. 

Heb je een eetstoornis of het vermoeden dat je een eetstoornis hebt, neem dan eerst contact op met mij om te overleggen of het programma geschikt voor je is.

Het coachtraject is niet geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een snelle oplossing en niet bereid zijn om zelfreflectie toe te passen. Je zult alleen resultaten behalen als je serieus met dit traject en vooral met jezelf aan de slag wilt gaan.

Val ik af tijdens het coachtraject?

Ik begrijp heel goed dat je wellicht een sterk verlangen hebt om af te vallen. De stem van de dieetcultuur is zo ontzettend sterk aanwezig en het slankheidsideaal is zo diepgeworteld in onze samenleving, dat het bijna normaal is om dit verlangen te hebben.

Er is ook helemaal niks mis met dat verlangen, maar de Lichter Leven methode heeft niet als doel gewicht te verliezen. Mijn ervaring is namelijk dat het verlangen om af te vallen juist de reden is waarom jij je constant weer verliest in het eten. 

De Lichter Leven methode is gericht op het  creëren van een fijne relatie met eten en jezelf.  De LL methode gaat over het veranderen van je overtuigingen, gedachten en gedrag m.b.t. eten. En je gewicht is geen overtuiging, gedachte of gedrag. Het gaat om je goed voelen, jezelf voeden in plaats van vullen, goed voor jezelf zorgen, meer zelfvertrouwen hebben, enz. 

Het is natuurlijk niet makkelijk om dat verlangen los te laten, maar als de intentie er wel is, ben je al heel ver. Wat betreft de vraag of je gaat afvallen met deze methode? Sommigen zullen aankomen en andere zullen afvallen of gelijk blijven. Wat er bij jou gaat gebeuren kan ik helaas niet voorspellen, maar uiteindelijk zal je gewicht stabiliseren op een gewicht waar jouw lichaam zich prettig bij voelt (setpoint gewicht). Het belangrijkste wat je gaat ervaren, is dat jouw geluk en zelfvertrouwen niet afhankelijk zijn van jouw gewicht!

Hoe gaat het precies in zijn werk?
  • Eerst hebben we een gratis en geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek om te ontdekken of wij een fijne match zijn.
  • Als je na aanleiding van het kennismakingsgesprek een ‘Yes, dit wil ik!’ gevoel hebt, dan ontvang je van mij via de mail een link om je aan te melden.
  • Na aanmelding ontvang je via mail de inloggegevens van de academie en kan je direct aan de slag. Daarnaast ontvang je van mij een intakeformulier. We plannen ook meteen een intakegesprek in. 
  • Naast de intake krijg je  6 coachingsgesprekken. Deze mag je inplannen zoals jij dat wilt. De ervaring leert dat als je eens per twee weken een sessie hebt, je lekker in het lichter leven proces blijft.
  • Elke twee weken komt er een nieuw module beschikbaar in de Lichter Leven academie. Je krijgt van mij een mail met een herinnering. Maar het kan ook zijn dat we tijdens het coachtraject tussen de verschillende modules op en neer gaan. 
Hoe lang duurt het coachtraject?

Het coachtraject duurt gemiddeld 3 á 4 maanden, uitgaande van 1 coachsessie per 2 weken. Tijdens het coachtraject wordt een sterke basis gelegd. Soms is dit voldoende om vervolgens zelfstandig verder te gaan, maar soms is er een vervolgtraject noodzakelijk of plannen we nog een aantal losse consulten in.

Hoe kan ik de kosten declareren bij de zorgverzekeraar?

Wanneer je in aanmerking komt voor een vergoeding bij de zorgverzekeraar, kun je dit bij de betaling aangeven. Dit doe je door bij de betaalnotities de naam van jouw aanvullende zorgverzekering te noteren. 

Op de factuur zal ik de juiste beschrijving zetten zodat deze voldoet aan de eisen van jouw zorgverzekering. Houd er rekening mee dat je pas aan het einde van het traject de factuur ontvangt welke je kunt indienen bij de zorgverzekeraar. Een zorgverzekeraar vergoedt namelijk pas nadat de coachgesprekken hebben plaatsgevonden. Dit betekent dat je op voorhand betaalt, maar pas achteraf (een gedeelte van) het geld teruggestort krijgt van je zorgverzekeraar. 

Waarom kan ik niet alleen een coachtraject zonder online academie volgen?

In de online academie staat extra informatie, inzichten en tools die een noodzakelijke toevoeging zijn voor het coachtraject. 

Ik vind het belangrijk dat we tijdens de coachsessies volledig kunnen focussen op wat jij op dat moment nodig hebt of tegenaan loopt en dat je thuis rustig de achtergrond informatie kunt bekijken en lezen.

Kan ik ook in termijnen betalen?

Het is mogelijk om in twee termijnen te betalen. Je betaalt dan € 217,50 bij de start en na 6 weken nog eens € 217,50. Wil je dit? Klik dan HIER